Czekolada Gorzka BIO Fair Trade 100 g Alce Nero
Alce Nero 75% extra gorzka czekolada ma intensywny, gorzki smak ze słodką nutą.
Kakao używane do produkcji 75% gorzkiej czekolady ma certyfikat Fairtrade i pochodzi z Ameryki Łacińskiej, gdzie jest uprawiane przez grupy rolników należących do Cooperativas Sin Fronteras, organizacji, która od początku swojego istnienia promuje zasady jakości i zdrowotności surowego materiał, ale przede wszystkim zrównoważony rozwój społeczny i środowiskowy. Po wypaleniu ziarna są umiejętnie przetwarzane przez starego szwajcarskiego producenta czekolady Chocolat Stella, partnera Alce Nero.
Ekologiczny baton extra gorzkiej czekolady Alce Nero jest produkowany z ekologicznego cukru trzcinowego i nie zawiera lecytyny sojowej.
Składniki:
miazga kakaowa*, cukier trzcinowy* (23%), tłuszcz kakaowy*, wanilia*. Masa kakaowa min. 75% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 2470 kJ / 588 kcal
Tłuszcz - 47 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g
Węglowodany - 29 g
- w tym cukry - 24 g
Białko - 9 g
Sól - 0,02 g
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzechy laskowe, migdały.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od obcych zapachów.
Certyfikaty: BIO, Fair Trade
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.