Bulion na Ramen Bezglutenowy 350 ml Food Studio ❄️
UWAGA!
Produkt ten wymaga przechowywania w warunkach chłodniczych. Możemy go wysłać, ale trzeba być świadomym, że wysyłka odbywa się na własną odpowiedzialność zamawiającego.
Zalecamy, aby dokonywać zakupów produktów chłodniczych z rozwagą, szczególnie w ciepłe dni. Istnieje ryzyko, iż produkt nie dotrze w optymalnym stanie.
Produkty chłodnicze są wysyłane wyłącznie od poniedziałku do czwartku, aby uniknąć sytuacji, w której przesyłka leży przez weekend w magazynie kurierskim.
Składniki:
woda, kości z kurczaka, kości nóg wieprzowych, sos SOJOWY (woda, sól, SOJA, PSZENICA, alkohol), cebula, marchew, kapusta, kapusta pekińska, por, SELER, imbir, czosnek, sake (syrop glukozowy, woda, fermentowany ekstrakt ryżowy), cukier, ocet spirytusowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól morska, grzyby shiitake, wodorosty kombu.
Opis:
Japońscy kucharze przygotowują ramen dla cesarza. A teraz także dla Ciebie.
Jeśli chcesz zjeść ramen na kolację w krainie wschodzącego słońca, musisz wstać wcześnie rano, aby przygotować bulion. Wiemy, że masz mało czasu dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie bulion na ramen. Aby upewnić się, że zrobiliśmy to dobrze, sprowadziliśmy najlepszego szefa kuchni z Japonii. Do naszego bulionu z kurczaka dodał warzywa, sake, sos SOJOWY i odrobinę magii, którą potrafią tylko japońscy szefowie kuchni.
Wystarczy dodać makaron, jajka, mięso, kilka warzyw lub cokolwiek innego. Właściwie można pić bulion prosto z opakowania, choć my przeznaczyliśmy go do ramenu. W każdym przypadku głośne siorbanie makaronu będzie muzyką dla uszu kucharza.
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna: 79 kJ/19 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,7 g
- w tym cukry: 0,4 g
Białko: 4,0 g
Sól: 1,1 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze do +2 do +6 stopni C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
Informacja dotycząca pszenicy w składzie:
W oparciu o prawodawstwo UE można używać oznaczenia bezglutenowego, gdy zawartość glutenu nie przekracza 20 mg/kg. W bulionie jest poniżej 5 mg.
W sosie sojowym używana jest pszenica, ale ponieważ przechodzi ona przez proces fermentacji, zawartość glutenu zmniejsza się do punktu, w którym jest określona jako równa lub mniejsza niż 5 mg.
Produkt bezglutenowy
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.