Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

PRALINA przetwory warzywne

Salento to starożytna kraina, duże tradycje, hojna ziemia, bogata w rzeki.
Łagodny klimat i łagodne powietrze na wybrzeżu i na słonecznym zapleczu sprzyja rozwojowi niezliczonej liczby dzikich ziół i roślin leczniczych, a także ogromnej różnorodności owoców i warzyw.
I właśnie tutaj, na tej ziemi i wśród tych ludzi, narodziło się nasze doświadczenie: postanowiliśmy przekształcić te zioła, te owoce i te warzywa w wykwintne produkty naturalne, zgodnie z niepisanymi zasadami uznanej tradycji kulinarnej.
W przypadku każdego przygotowywanego przepisu znajomość surowców, mistrzostwo , smak, wynikające z naszego doświadczenia, pomagają nam zamknąć smak tej krainy w każdym słoiku. Każdego dnia w kuchni to umiejętności naszych kucharzy odmierzają dawki i czasy.

I to właśnie z zasobów ziemi i chęci ich zachowania, upowszechniania i dzielenia się, rodzi się pomysł stworzenia firmy przetwarzającej lokalne surowce.
Firma zdolna do odtworzenia, w ramach znacznie szerszego procesu produkcyjnego niż kuchnia domowa, tej samej alchemii, która jest w niej tworzona między jakością surowca a dobrocią gotowego „dania”.

Tak narodziła się marka PRALINA.

PRALINA produkuje gotowe sosy i polewy do bruschetty, sosów i kremów, które będą towarzyszyć drugim daniom, z poszanowaniem bioróżnorodności obszaru, jego osobliwości i tradycji, ze szczególnym uwzględnieniem zrównoważonego rozwoju środowiska w całym cyklu produkcyjnym.
Firma do dziś zachowuje „cechy laboratorium rzemieślniczego”, łącząc staranny dobór surowców i dbałość o domowe gotowanie z procesami przemysłowymi i technologiami kontroli.
Pralina eksportuje dziś na cały świat, zarówno pod własną marką, jak i pod marką prywatną, proponując siebie jako aktywny partner w celu śledzenia i wspierania klienta w jego strategii.

Firma zachęca do zdrowego rozwoju i zwraca uwagę na specyfikę terytorium, które może poprawić jego smak i właściwości, odkrywając na nowo jego właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Pralina, zawsze zwracając uwagę na zrównoważenie środowiskowe swoich produkcji, dzięki projektowi Le Biodiverse, zarezerwowała specjalną i doskonałą linię dla niektórych rodzimych odmian tego terytorium.
Surowce apulijskie są najwyższej jakości, uprawiane zgodnie z dobrymi praktykami nowego i zrównoważonego rolnictwa oraz przetwarzane bez dodatków i konserwantów. Ziemia nie jest żywym organizmem, który jako taki należy szanować.

Pralina wybiera szkło.
Szkło jest materiałem nadającym się do recyklingu i jako takie mniej zanieczyszcza niż wiele innych. Można go poddać recyklingowi, ponownie wykorzystać, można go prać i jest higieniczny. Dlatego 99% naszych produktów jest pakowanych w szkło z pełnym poszanowaniem środowiska.
Uważamy, że opakowanie jest podstawowym elementem zrównoważenia środowiskowego całego produktu.

Pralina stawia na odnawialne źródła energii.
Dzięki budowie instalacji fotowoltaicznej o niewielkim wpływie na środowisko, ponieważ znajduje się na dachu firmy, Pralina będzie mogła od 2017 roku niemal całkowicie efektywnie zużywać
energię.
Szacuje się, że po osiągnięciu pełnej sprawności elektrociepłownia będzie w stanie pokryć nawet 80-90% zapotrzebowania firmy na energię elektryczną.
Umożliwi to zasilenie produkcji „czystą energią” z korzyścią dla środowiska.

 

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium